Joyce

Joyce is iemand die klaarstaat voor alles en iedereen. Door omstandigheden kan ze op dit moment niet werken, maar ze blijft niet bij de pakken neerzitten. Als iemand haar belt, staat ze er direct, maar ze merkt vaak zelf op dat iemand hulp nodig heeft en springt moeiteloos bij.

Zelf ben ik anderhalf jaar geleden een uur van mijn familie gaan wonen. Zij was er tijdens mijn eerste week na de verhuizing. Ze kwam helpen schoonmaken en ging naar de winkel. Onlangs hielp ze een vriendin om de hele trouwzaal klaar te zetten voor de gasten. Ze maakt altijd net iets te veel eten, voor mensen die onverwachts binnenspringen, zodat ze het onverwachte bezoek zeker niet naar huis laat gaan met een lege maag. Als je alleen thuis zit, is zij de eerste die belt om te vragen of je gezelschap nodig hebt.

Toen ik mezelf onlangs buitensloot, kon ik gerust bij haar en haar vriend blijven tot mijn vriend thuis was. Ondanks dat ze in haar privéleven veel onzekerheden kent, blijft ze klaarstaan voor iedereen en lijkt geen moeite te veel. Al ben ik soms bang dat ze zichzelf vergeet.

Ik durf soms te vergeten hoeveel ze voor anderen doet, vaak zonder een bedankje achteraf. Omdat wat ze doet al zo vanzelfsprekend is geworden. Maar dat is het zeker niet!

Daarom is ze voor mij en zoveel anderen een alledaagse held! En wil ik haar eens heel duidelijk maken wat ze betekent voor mij en zoveel andere mensen! Merci Joyce, voor alles!