André

Vanuit BOAS willen we André Christiaens (roepnaam Dries) nomineren. Dries zet zich al 20 jaar belangeloos in voor de vzw. Naast zijn drukke professionele  loopbaan als ergonoom en kinesist zet hij zich nog vele uren per week in voor BOAS. Ook bij tegenslagen bleef Dries altijd doorzetten. Hij is een echte idealist en de enige gekwalificeerde internationale classifier voor het G-zwemmen in België.

Dries is ambitieus. Hij wil graag zijn jarenlange en uitgebreide kennis delen met reguliere zwemclubs zodat ook zij zouden openstaan voor zwemmers met een beperking.

BOAS is opgericht in 2004 door André Christiaens. In 2000 werd hij aangesteld door het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) als verantwoordelijke nationale trainer voor de topzwemmers met een beperking in Vlaanderen. Hij had al verschillende jaren ervaring bij andere zwemclubs en merkte dat er een grote nood was aan clubs voor G-zwemmers. Daarom richtte hij in 2004 de vzw BOAS op, met een eerste club in Laken. Ondertussen bestaat BOAS uit 7 clubs verspreid over Vlaanderen en Brussel. Momenteel telt BOAS een 400-tal leden en een 50-tal trainers en ondersteuners die wekelijks 23 zwemmomenten mogelijk maken.

Beloftevolle zwemmers die gemotiveerd zijn kunnen extra trainingen volgen bij reguliere clubs waarmee BOAS samenwerkt. Onze inclusieve (inter)nationale zomerstage is al sinds het ontstaan van de club het hoogtepunt van ons sportjaar.