Britta

Ik zou graag mijn zus, Britta, in de bloemetjes zetten.

Een aantal jaar geleden is ze het goede doel ‘World Bicycle Reliëf’ tegengekomen. Ze was er direct haar hart aan verloren, ook omdat er nooit wordt stilgestaan bij het feit dat een fiets niet overal vanzelfsprekend is.

Dit goede doel zorgt ervoor dat kinderen zich in Afrika kunnen verplaatsen van en naar school, door het bedrag van een simpele Buffalo fiets te doneren.

Ze is met haar idee naar de school waar ze net afgestudeerd was gegaan en zij hebben haar de toestemming gegeven om het project verder uit te werken. Vervolgens heeft Britta dit project volledig gratis en vrijwillig een fijne invulling gegeven samen met enkele vrienden (Aron Vermeiren & Ward Merckx), waarna zij en de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken dit hebben kunnen uitwerken tot iets heel moois.

Ze lieten dit zelfgemaakt filmpje in de klas afspelen: https://m.youtube.com/watch?v=Sz3ljepbZ7w

Hierna kreeg elke klas de opdracht om het geld in te zamelen voor minimum 1 fiets.

Dit is uitgedraaid tot een groot succes, er zijn zelfs vier leerlingen die meer dan 1000 euro ingezameld hebben, in totaal hebben ze 40 Afrikaanse kinderen kunnen helpen. 40 kinderen de kans tot onderwijs gegeven.

Zeker in de toenmalige Corona tijden, waarbij het voor studenten extra moeilijk was, is het heel fijn dat de leerlingen zoiets moois kunnen verwezenlijken hebben onder initiatief van Britta. Momenteel probeert ze dit project ook naar andere scholen uit te breiden.

Ik ben zo ontzettend trots op mijn zus en ben blij dat ik hier zelf ook een deeltje van heb kunnen uitmaken. Meer mensen met een hart als dat van Britta, zouden de wereld heel wat mooier maken.