Derya

Derya (50 jaar), 30 jaar gelukkig getrouwd met Osman. Ze heeft vier kinderen, één kleinkind en een tweede kleinkind op komst. Ze is een derde generatie migratiekind en heeft op latere leeftijd haar A2-diploma via volwassenonderwijs behaald. Hierna besloot ze verder te studeren en heeft haar diploma als islamleerkracht voor het lager onderwijs behaald. Ze woont in Merelbeke maar pendelt dagelijks naar Maldegem en Zingem.

Derya’s moeder heeft alzheimer. Haar moeder woont nog thuis met haar partner. Derya gaat elke vrije dag die ze heeft naar haar ouders om hen te ondersteunen en mantelzorg te verlenen. Hoe lang ze dit al doet, weet ik niet precies, maar volgens mij is dit al ongeveer tien jaar. Daarnaast heeft haar dochter een hernia, waardoor ze al een jaar niet naar school kan. Derya doet enorm haar best om haar dochter zowel fysiek als mentaal te ondersteunen.

Derya verdient het om in de schijnwerpers te staan omdat ze, ondanks haar drukke leven, nooit klaagt en altijd haar best doet om voor haar ouders, gezin en vrienden te zorgen.