Elke

1 september 2014. Op de grasvelden van FC Groenenhoek komen de eerste meisjes en vrouwen aan om te voetballen, in clubverband.

Elke Oeyen begon de meisjeswerking omdat haar eigen dochters graag wilden voetballen, en zet al bijna 10 jaar haar schouders onder de werking die sinds de opstart steeds groter en groter werd. Ondertussen spelen er ruim 100 meisjes en vrouwen bij FC Groenenhoek, van 4 tot 44 jaar. Meisjes en vrouwen van dichtbij, maar ook van ietsje verder. Iedereen is welkom, iedereen speelt mee, iedereen telt evenveel mee.

Al bijna 10 jaar zet ze haar schouders, zowat helemaal alleen, onder de werking. Maar niet alleen haar schouders, ook haar hart. Een luisterend oor voor klein en groot.

Zonder Elke zouden heel wat meisjes geen trainingskledij hebben, of schoenen die passen, omdat het thuis misschien wat moeilijker gaat. Het hele jaar door wordt er kledij ingezameld en bewaard voor noodsituaties. Zonder Elke zouden heel wat meisjes niet op tijd komen op wedstrijden. Het halve land rondrijden doet ze zonder nadenken, zodat elk meisje mee kan spelen. Zonder Elke zouden er maar weinig ouders aan de kant staan om de meisjes aan te moedigen. Zij motiveert de ouders en geeft hen taken om mee de meisjeswerking te ondersteunen. Zonder Elke zou de club geen warme tweede thuis zijn voor speelsters, spelers, ouders en anderen.