Geert

Vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne zorgt mijn vader voor twee Oekraïense families. Hij is met de auto naar de Oekraïense grens gereden om één familie op te halen. De andere familie heeft hij in het dorp leren kennen, ongeveer twee jaar geleden, rond dezelfde periode. Vanaf de eerste dag helpt hij hen.

Hij zorgt voor medische contacten, contacten met het OCMW, en heeft in het begin voor vertalers gezorgd. Hij heeft gezorgd voor zwem- en sportlessen voor de kinderen. Elke woensdag vangt hij twee kinderen op en kookt voor hen terwijl hun moeder naar de Nederlandse les gaat. Hij rijdt met de auto naar alle activiteiten van de kinderen (activiteiten, kampen in de vakantieperiodes, enz.).

Eenmaal per jaar neemt hij de twee gezinnen een weekend in juni mee zodat ze toch ook een soort vakantie hebben. Twee jaar geleden was dat een weekend aan zee, vorig jaar in de Ardennen (St. Hubert), en dit jaar gaat hij met hen in juni naar Diekirch in Luxemburg.

Hij heeft geholpen bij het zoeken en vinden van een huurwoning voor beide gezinnen. Aangezien zij geen vast inkomen hebben, was dat geen eenvoudige taak. Hij heeft overal in Vlaanderen meegeholpen om meubels te verzamelen zodat hun woonst leefbaar blijft.

Ik zou nog veel meer kunnen schrijven over wat hij allemaal doet voor de beide families, en als dochter ben ik dan ook zeer trots op hem.