Katrien

Katrien bouwde in 2009 een lagere school in Maweni, een dorpje in Kenia. De school Rainbow4Kids omvat op dit moment: 1 peuterklas; 1 babyklas; 2 kleuterklassen en 6 lagere klassen. De school beschikt ook over een internaat waar de laatstejaars zich in alle rust kunnen voorbereiden op de eindexamens in het laatste trimester.

Ik ga sinds 2017 helpen als vrijwilliger op de school en leerde Katrien en het project beter kennen.

Katrien is een prachtig persoon vanbinnen en vanbuiten die haar hart op de juiste plaats heeft. Ze heeft er haar levensdoel van gemaakt om deze kinderen een kans te geven op betaalbaar onderwijs en hen te helpen waar ze kan. Katrien deelt al haar ervaringen met de mensen in België en maakt zo vrijwilligers, ambassadeurs, sponsors… warm om mee te helpen aan het project Rainbow4Kids.

Elk jaar worden tal van projecten georganiseerd om geld in te zamelen voor het project en Katrien doet dit steeds met een gigantische glimlach en enorm veel enthousiasme. Wanneer ze vertelt over haar vzw hangt iedereen aan haar lippen. Het werk dat Katrien levert voor de kinderen van Maweni is fenomenaal. Ze staat daar dan ook bekend als ‘Mama Rainbow’. Iemand die een mama-figuur is geweest voor al haar leerlingen.

Niet alleen de kinderen van Maweni heeft ze kansen gegeven, ook heel wat vrijwilligers konden zichzelf herontdekken dankzij Rainbow4Kids. Ikzelf ben hier 1 van. Safe to say dat ik zonder Katrien niet stond waar ik nu sta en ik haar hier heel dankbaar voor ben. Net als de ongeveer 400 kinderen van de school.