wetenschapper Laurens

Graag zou ik mijn echtgenoot, Laurens Ceulemans, willen nomineren als held. Hij is niet alleen de held van onze 2 prachtige dochters en ons 3e kindje dat onderweg is, ook is hij een fantastische echtgenoot. Maar bovenal denk ik is hij een held omwille van zijn dagdagelijkse inzet voor de longtransplantatiepatiënten en patiënten met eindstadium longfalen. Dag in dag uit is hij hier mee bezig. Niet alleen op chirurgisch gebied maar ook wetenschappelijk.

Op de 3 jaar tijd dat hij staflid is, heeft hij het wetenschappelijk labo van Thoracale heelkunde volledig terug op de kaart kunnen zetten met enkele bijzondere onderzoeken. Ook de COVID-19 pandemie liet hem niet onberoerd en pushte hem om nog meer onderzoek te doen. Zo hebben ze dan ook 2 jaar geleden de eerste longtransplantatie wereldwijd kunnen uitvoeren met donor longen van een overleden patiënt die 3 maanden ervoor COVID-19 had doorgemaakt, de transplantatiepatiënt herstelde zonder complicaties.

Hij is niet alleen een fantastische chirurg, briljante wetenschapper maar bovenal een prachtige en empathische man en arts voor zijn patiënten. Daarom verdient hij het om genomineerd te worden als held.