Maartje

“Je bent de beste van de hele wereld”, “zonder jou zou ik het niet kunnen”, “bedankt dat je er altijd voor me bent”, “kusje hier, kusje daar, ik zie je graag”. Zo klinken de gedichtjes die kinderen maken voor hun mama, de echte helden.

Ik vind mijn mama een heldin. Niet alleen die van mij, maar alle huisvrouwen en huismannen op deze wereld. Elke dag opnieuw zetten ze zich in voor hun gezin, en het zijn deze kleine, vaak onzichtbare daden die hen zo bijzonder maken. Ze maken niet alleen van een huis een thuis, maar ze zijn ook meesters in multitasking. Ze doen niet alleen het huishouden, maar ze zijn ook leraar, verpleegster, trooster. Hun geduld en liefde zijn oneindig.

Mijn mama en alle huismoeders en huisvaders zijn helden omdat ze alles geven voor hun gezinnen. Ze zijn allemaal onmisbaar en een inspiratie voor iedereen.

“Waarom verdient mijn mama het om in de schijnwerpers te staan?” Omdat haar dagelijkse inzet en toewijding vaak onzichtbaar blijven voor de buitenwereld, terwijl ze van onschatbare waarde zijn voor ons gezin. Haar rol als huisvrouw is veel meer dan alleen het uitvoeren van huishoudelijke taken (wat de meeste mensen vaak verkeerd denken); het is een constante, onvoorwaardelijke vorm van liefde die ons leven verrijkt. Zij zorgt ervoor dat wij, haar kinderen, ons mogen ontplooien tot de mensen die we nu geworden zijn: rijk aan liefde, dromers en doorzetters.