Magdalena houdt de familie samen

Magdalena is mijn bijna 90-jarige moeder(20-1-‘32) die als kranige over- en grootmoeder heel de familie telefonisch moed insprak om tijdens de lockdown bezig te blijven met leuke activiteiten. Zijzelf gaf keer op keer aan haar 3 kinderen, 7 kleine kleinkinderen & 11 achterkleinkinderen positivisme en energie door via haar gsm, whatsapp en mailverkeer.

Zij miste maar 1 ding: het vrijwilligerswerk in het WZC Amandina aan de overkant van haar appartement waar ze voor de Coronacrisis 2x per week demente bejaarden helpt bij het middageten. Zoals ze ook deed dagelijks toen onze vader nog leefde en in het WZC woonde. Hij is nu al zeven jaar geleden overleden.

Als oudste dochter (die ook nog een chemotraject moest doorstaan in 2020) stond ik net als de rest van de familie versteld van de weerbaarheid, flexibiliteit & de moed die ons mama dagelijks opbracht en aan ons doorgaf! Dat gaf ons allemaal de kracht om door te gaan. “Voorleven intergenerationeel” heeft nog steeds grote waarde! Wij zijn haar dus zeer dankbaar & willen haar in de bloemetjes zetten.