Marie

Ik ben Amke, 21 jaar en vecht al een heel aantal jaren tegen mijn eigen hoofd. Op momenten is het zo donker en zwart geweest dat ik geprobeerd heb om er een einde aan te maken, ik was op van het vechten. Na jaren hulpverlening en opnames, gaat het al stukken beter met mij en iemand die daar een hele grote rol in heeft gespeeld is Marie.

Ik ken Marie al sinds ik 13 jaar ben, maar eigenlijk kenden we elkaar ook niet echt. We spelen samen in hetzelfde orkest. Eind mei 2023 besloot ik om Marie een berichtje te sturen omdat ik meer nood had aan een luisterend oor van iemand in mijn omgeving. Sindsdien staat Marie dag en nacht voor mij paraat. Van wandelingen maken, tot bellen op de hele moeilijke momenten, tot samen lachen en mooie herinneringen maken,… Met Marie doe ik dit allemaal.

Wanneer het mij op de repetities allemaal teveel werd, ging ze mee naar buiten om gewoon naast mij te zitten en me een hele dikke knuffel te geven.

Ik heb al heel vaak dankjewel gezegd, maar zij redt door zichzelf te zijn, echt waar mijn leven! Er zouden veel meer Marie’s moeten zijn op deze wereld, iedereen verdient er eentje in zijn/ haar leven. Marie is 1 van de grote redenen dat ik hier vandaag nog sta en sterker ben dan ooit, dat had de 17-jarige Amke nooit durven dromen.