Marjorie

Wegens omstandigheden zijn mijn kindjes bij verschillende opvangplaatsen terecht gekomen. Hierdoor kan ik de crèches natuurlijk goed met elkaar vergelijken. Maar wat zijn ze nu met hun gat in de boter gevallen sinds ze bij Marjorie en haar team zijn terecht gekomen!

In een opvang is het de taak goed voor de kindjes te zorgen, hen liefde en voeding te geven en hen leuke spelmogelijkheden aan te bieden. Maar Marjorie doet zo ontzettend veel meer dan dat!

Ze ziet de kindjes niet gewoon graag, ze ziet ze graag alsof het haar eigen kinderen zouden zijn! (wat trouwens niet overdreven is, want naast kinderbegeleider vangt ze ook pleegkindjes op en sponsort ze een Indisch adoptie meisje financieel)
Hierdoor stimuleert ze hen ook om het beste uit zichzelf te halen, en hen zo veel mogelijk bij te leren. Ze regelt extra hulp en gaat met de kindjes naar de markt! Hier mogen ze niet alleen zelf de centjes aan de marktkramer geven en de verse groentjes en fruit in ontvangst nemen, maar leren ze ook specialere groenten en fruit kennen die ze thuis misschien niet op hun bord krijgen. Ze ontdekken samen hoe het er uit ziet, hoe het smaakt, en koken er (al dan niet samen, soms mogen ze groentjes mee snijden) een lekkere én supergezonde maaltijd mee. Bij Marjorie geen macaroni met kaas en hesp op de menu, wel lekkere vegi gerechten, gezonde zalm of biefstuk!

Alsof dat nog niet genoeg extra werk is (geen idee waar ze de energie vandaan haalt), zet ze op geregelde momenten een tuff tray in thema klaar. Dit hoeft niet, er is zeker speelgoed genoeg voor handen (denk aan duurzaam houten speelgoed, een zwarte pop of een pop met een hazenlip), maar is wel opnieuw een extra stimulans voor de kindjes.

Ik kan voorbeelden blijven geven, maar feit is: Marjorie is een TOPPER!