Michele zorgt ook buiten haar uren

Michele is 1 van de 5 opvoedsters die voor mijn gehandicapte broer Benny zorgde. Hij zit reeds meer dan 30 jaar in een instelling: Olo Rotonde in Brasschaat. De opvoeders daar zijn ware helden. Ze namen Benny soms mee naar huis en leerden hun kinderen aan hem kennen.

Benny heeft 5 jaar geleden darmkanker gehad met complicaties. Hij lag 3 maanden op intensieve zorgen. De opvoeders hebben toen iets gedaan dat niet vanzelfsprekend is. Toen hij op intensieve lag kwamen zij zelfs in hun vrije dagen met hun partner en kinderen op bezoek.

Heel zwak moest hij  noodgewongen naar een andere woning en zou hij pas kunnen terugkeren naar zijn woning als hij aangesterkt zou zijn . De dokters vreesden dat hij niet sterker zou worden. Dit was buiten de hulp van Michele (en de andere opvoeders) gerekend die de meter van Benny was.

Ze hebben op eigen kosten duivensoep en andere versterkende voeding gemaakt en hem in hun vrije dagen eten gaan bijgeven. Altijd staan ze klaar. Wegens reorganisatie zit hij nu wel in een andere woning. Toch heeft ze nog altijd contact met hem en zorgt nog altijd dat hij niets tekort komt.

Zo vind je ze niet meer: de toewijding en de inzet zijn onbeschrijflijk.  Ik vind dat ze een standbeeld verdiend en de anderen ook.