Nine en Marlies

Ik heb 2 juffen in de taalklas, super juf Nine en super juf Marlies, en zij zijn alletwee de beste juffen van de wereld en mijn helden.

Zij geven ons veel energie, staan altijd klaar voor ons en hebben veel dingen voor iedereen in onze klas gedaan. In september konden wij geen Nederlands praten en ik bedank ze dat ze ons taal hebben geleerd, want zonder hen hadden we de taal niet geleerd en hadden we nog jaren moeten leren. Maar nu met hen ga ik volgend jaar naar het middelbaar. Zij steunen ons in alles.

Als we in de klas moe zijn van het werken, hebben zij altijd de beste ideetjes om te motiveren. Bijvoorbeeld: wij hebben een droomproject ‘bomen vol dromen’ gedaan en al onze dromen opgeschreven op dromenvangers. In de vakantie 1 juf (juf Nine) heeft 10 dagen en 900km gefietst met onze dromen om ze op te hangen in bomen aan alle sportstadions zodat iedereen in België onze dromen kent. En 1 juf (juf Marlies) heeft ons met de auto meegenomen achter de fiets, zodat wij ook dromen konden hangen.

Door het droomproject hebben wij veel geleerd zoals brieven schrijven en samenwerken en zijn dromen ook echt geworden. Wij mochten bijvoorbeeld naar de basketbalmatch en volleybalmatch gaan van het Belgische team omdat zij onze brieven gelezen hebben. Onze juffen rijden altijd met ons naar de match. In de avond of het weekend. Zij moeten dan niet werken, maar toch doen zij dat. En daarom zijn wij heel gemotiveerd en blij, zij maken onze dromen echt voor een goede toekomst.

Zij zeggen altijd dat zij trots zijn op ons, maar onze hele klas is trots op onze juffen. Nog meer.