Pascale

Onze moeder zet zich in voor iedereen, zonder onderscheid. Ik nomineer haar niet alleen omdat ze onze moeder is, maar ook omdat ze een hart van goud heeft voor zowel vreemden als voor mensen die haar nauw aan het hart liggen.

Of het nu gaat om een jongeman die geen bus meer heeft en door haar thuis wordt afgezet (10 km verder) wanneer ze mij komt ophalen aan het station.

Of tijdens de coronapandemie, toen ze zelfgemaakte pakketjes maakte voor mensen die op de revalidatieafdeling lagen en geen bezoek mochten ontvangen vanwege de lockdown…

Ook de jonge vrouw op haar werk, die het financieel niet breed heeft maar al lang droomt van een Chesterfield bank, kan genieten van haar vrijgevigheid. Ze mag de bijna nog kraakheldere banken gratis hebben die mijn moeder te koop had aangeboden vanwege de aanschaf van een nieuwe bank. Nu wil ze deze dame een steuntje in de rug geven. Ze bekommert zich altijd meer om anderen dan om zichzelf, ongeacht hoe bekend of onbekend die persoon ook mag zijn.

Mijn ouders zijn gescheiden, en vandaag is de vader van mijn vader opgenomen in het ziekenhuis. Toen iedereen nog onderweg was van het werk, is mijn moeder mijn grootmoeder (de moeder van mijn vader) gaan ophalen en heeft ze haar naar de spoedeisende hulp gebracht om bij mijn grootvader te zijn. Bovendien heeft ze eten gekookt voor zowel mijn vader als mijn grootmoeder na een hele dag op de spoedeisende hulp door te hebben gebracht, en zal ze zelfs tijdens haar nachtdienst mijn grootvader nog bezoeken.

Ik ken niemand die zich zo inzet voor zowel bekenden als onbekenden als onze moeder. Ze zal zelf niet graag in de belangstelling willen staan, maar ze verdient het om eens bedankt te worden voor alles wat ze doet, en hoogstwaarschijnlijk nog zal doen.