Rina

Na een jeugd vol zorgen voor haar familie is Rina schoonheidsspecialiste/massagedeskundige geworden. Tijdens haar werk gaf ze heel veel rustgevende massages bij haar cliënten. Zo’n 23 jaar geleden waren er ook kankerpatiënten in haar cliënteel. Ze heeft dan een specifieke en veilige massage ontwikkeld die de patiënten op elk moment van hun ziekte kunnen ontvangen. Deze massage is een hele zachte massage die door de masseurs met de ogen dicht wordt uitgevoerd, hoe zachter en langzamer ze wordt uitgevoerd hoe meer deze massage ontspanning brengt en zorgt dat hun pijn en zorgen voor een tijdje worden vergeten.

Gedurende 19 jaar biedt ze deze zorg-herbalanceringsmassage wekelijks gratis aan bij kankerpatiënten in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

17 jaar geleden is ze begonnen met lesgeven in de hoop dat ze vrijwilligers kon vinden die dit werk ook belangeloos willen doen. Zo geeft ze les in heel Vlaanderen. In 2006 heeft zij een vzw ‘n witte Roos opgericht en intussen heeft ze al 45 vrijwilligers rond zich verzameld die dagdagelijks in diverse ziekenhuizen in Vlaanderen gratis massages geven aan kankerpatiënten. Enkele jaren geleden is daar ook de massage bij palliatieve patiënten aan huis bijgekomen.

Ik wil Rina nomineren omdat zij, ondanks haar 70-jarige leeftijd, zich nog steeds belangeloos inzet voor deze zieken en voor onze maatschappij. Zij heeft als alleenstaande zelfstandige hiervoor een deel van haar inkomsten opgegeven om deze zieken te helpen en een organisatie uit de grond te stampen.

Tevens wil ik met deze nominatie de vereniging ’n witte Roos vzw www.een-witte-roos.be in de schijnwerpers plaatsen en die meer bekendheid geven. Als vrijwilligster zie ik hoe de patiënten tot rust komen en genieten en hoe dankbaar ze zijn. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor een dergelijk mooi belangeloos initiatief.