Thomas

Thomas is al 5 jaar trotse vrijwilliger bij het Rode Kruis Vlaanderen. Tijdens de coronapandemie heeft hij geholpen met voedselbedeling in rusthuizen. Bij het herstarten van de evenementen was hij bijna bij elke preventiehulpactie aanwezig. Met veel plezier stond hij op het terrein om eerste hulp te bieden. Dit viel op bij het bestuur en ze hebben hem een plaatsje gegeven in het hulpdienstteam.

Op dit moment organiseert en coördineert hij samen met de rest van het team de preventiehulpacties. Na zijn werkuren is hij volop bezig met het beantwoorden van mails en het contacteren van vrijwilligers. Nog steeds kun je Thomas op het terrein vinden als hulpverlener. Hij volgt nog steeds opleidingen om steeds kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden. Onlangs slaagde hij nog voor de opleiding tot eventhulpverlener.

Hij zet zich enorm in voor het Rode Kruis en doet dit met veel enthousiasme, geheel vrijwillig. Mensen uit de omgeving verklaren hem voor gek omdat hij dit alles voor niets doet, maar dat maakt hem niets uit. Het enige dat voor hem telt is mensen helpen in nood, ongeacht waar: op festivals, bij voetbalwedstrijden en zelfs bij rampen. Hij is een echte held.