Buurman redt leven

Onze held is zonder twijfel onze buurman!

Op 2de kerstdag 2020 kreeg mijn man thuis een hartaanval. We waren aan het lachen en uit het niks begint mijn man te snurken. Hoofd achterover in de zetel. In pure paniek spring ik op mijn man, ik probeer hem wakker te krijgen en niks helpt. Pure chaos en paniek! Ik had geen idee  wat er gebeurde.
Ik loop zo snel ik kan naar de buren. De buurman doet open en merkt meteen dat het slecht is. Hij achtervolgt me naar de living en ziet mijn man liggen. Zonder twijfelen checkt hij de hartslag. Hij voelt de hartslag wegvallen en komt meteen tot actie. Mijn man wordt op de grond gelegd en krijgt beademing en hartmassage (tijdens Corona). Een AED toestel werd gehaald door hem.. een levensbelangrijke beslissing. Mijn buurman heeft alles gegeven!

Tijdens dit alles is ons zoontje van 9 jaar aanwezig. Hij ziet alles gebeuren en in 2 seconden wordt ons hele leven een nachtmerrie voor onze ogen.

Nu zijn we 1,5 jaar verder … onze buurman is nog altijd onze held 🙂 En mijn man?
Die loopt hier rond mij te fluiten!

Hij is gered door de koelbloedigheid van mijn buurman. Mijn man heeft geen blijvende letsels. Volgens de hartchirurg in Aalst had mijn man 1 kans op 100 om hier uit te geraken zonder verdere schade.

Het was een nachtmerrie die wij nog altijd moeten verwerken, mijn zoontje ook… maar we zijn elke dag dankbaar! Dankbaar voor het leven, dankbaar voor elkaar, dankbaar voor onze topbuurman.

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201228_95428740