Vera

Uit de grond van mijn hart wil ik graag Vera Breynaert voorstellen. Vera is een ongelooflijk toegewijde fulltime verpleegkundige in Sint-Elisabeth (Europaziekenhuis) in Ukkel, waar ze uitsluitend nachtshiften draait. Daarnaast werkt ze onvermoeibaar in een hamburgerkraam.

Maar dit is niet alles: in 2018 zette ze samen met haar man Guy Van Ruyseveldt en Michel van Hooren de prachtige VZW Baobab Leeuw op. Deze organisatie brengt elke dinsdag vreugde en verlichting door voedsel en basisbenodigdheden te bezorgen aan families in nood, doorverwezen door de sociale dienst van Sint-Pieters-Leeuw. De pakketten zijn gevuld met producten uit overproductie en voedingswaren met een beperkte houdbaarheidsdatum, perfect passend in het “zero food waste”-concept.

Al zes jaar lang zet Vera zich met hart en ziel in voor dit nobele doel. Ze zorgt voor alles, van het vinden van tweedehandskleding en schoenen tot het wassen en strijken ervan, waarna ze deze tegen miniprijsjes verkoopt om de kosten enigszins te dekken. Vera beheert ook nog eens de volledige boekhouding zelf! Dit prachtige initiatief draait volledig op hun eigen inzet en de vrijgevigheid van schenkers.

Vera is een vrouw met een hart van goud. Ze staat altijd klaar voor anderen, denkt nooit aan zichzelf en neemt nooit vakantie. Haar weinige kostbare vrije tijd besteedt ze liefdevol aan haar kleinkinderen. Vera Breynaert is een ware engel op aarde, een bron van inspiratie voor ons allemaal!